Blog

PROMOCJA!

  Promocja na orzeźwiające wino musujące wprost z nalewaka! W najbliższy weekend, będzie okazja na spróbowanie naszej nowości. VINA TREVISTO ITALIA SANMARTINO VINI Jest to delikatnie musujące wino wytwarzane metodą Charmat z winogron pochodzących z winnic położonych u stóp wzgórza Conegliano i Vittorio Veneto. Kolor słomkowy, delikatny aromat. Przyjemne w smaku. Jest doskonałym aperitifem. Świetnie […]

Blog

Nowy ogródek!

  W naszej restauracji na Mokotowie od kilku dni już oficjalnie stoi nowy ogródek!   Jakiś czas temu, z przyczyn od nas niezależnych, musieliśmy wyłączyć część restauracji znajdującą się od strony podwórka. Mieścił się tam całoroczny ogródek, gdzie w ciszy można było próbować dań naszej kuchni. Mając na względzie Państwa prośby i uwagi, zdecydowaliśmy się wybudować […]

Blog

Konkurs dziki Ryż i Kikkoman.

#Kuchnia3Smoków Smoki się przebudziły! Trzej legendarni Mistrzowie Smaku powrócili w postaci Smoków i przynieśli nam swoje magiczne sosy! Z tej okazji mamy dla Was 3 konkursy. Pomóżcie nam nazwać Smoki! Pierwszy ze Smoków jest potężny, jego kolorem jest fiolet. To on stworzył sos-marynatę Kikkoman Teriyaki z miodem i czosnkiem. Wymyślcie kreatywne, silne i odpowiadające opisowi […]

Blog

Nowe lunche

Nasze nowe lunche już dostępne na terenie całej Warszawy. Do wyboru 5 dań mięsnych i 3 wegetariańskie. Zamów już dziś: https://roomservice.pl/restauracja/dziki-ryz.html W każdym zestawie świeża surówka oraz ryż lub naan: * Kurczak green curry * Wieprzowina w sosie teriyaki * Mix sizzler * Żeberka w sosie ostrygowym * Udon z krewetkami * Makaron sojowy z […]

Blog

Yaki Udon. Składniki i przepis

4 opakowania gotowego makaronu udon 500g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę Olej do smażenia 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy dashida 2 łyżeczki sosu ostrygowego 1 czerwona świeża papryka pokrojona w słupki 50g grzybów shitake pokrojonych w paseczki 2 cebule 1 por 2 łyżeczki czosnku drobno posiekanego 2 łyżeczki startego imbiru 1 mała […]

Blog

Chicken Madras Składniki i przepis

Składniki na 4 osoby: 200 g cebuli Olej do smażenia Kardamon Anyż gwiaździsty Świeże papryczki chilli Masło 50g Pomidory 200g 2 łyżki pasty madras 1 łyżeczka kurkumy 500g kurczaka pokrojonego w kostkę Sól do smaku Świeża kolendra do dekoracji Sok z 1 cytryny Sposób przygotowania: Cebulę kroimy drobno,podsmażamy.Następnie podsmażamy kurczaka, dodajemy wszystkie przyprawy,a gdy kurczak […]

Blog

Dal Makhani.Składniki i przepis

Składniki: 3 łyżki masła. 2 posiekane papryczki chilli. 1 łyżeczka świeżo startego imbiru. Po 50 gram żółtej, czarnej i czerwonej soczewicy. 3 łyżki śmietany 18% uht. Kmin 1 łyżka. Łyżeczka soku z cytryny. Sół i pieprz do smaku. Świeża kolendra do dekoracji. 250 gram zmiksowanych pomidorów (mogą być z puszki). 50 gram orzeszków. 50 gram […]

Blog

Kurczak Korma

Kurczak Korma Składniki na 4 porcje: 600 g kurczaka 200 g sosu pomidorowego (można użyć całych pomidorów w puszce) 100 g cebuli Cukier Masło 50 g 200 g orzeszków nerkowca (można dodać orzeszków ziemnych) Sól do smaku Świeża posiekana kolendra do dekoracji Przyprawa masala 1 łyżka Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, delikatnie przyprawiamy solą […]