Blog

Kurczak Tikka.Sos Masala.Przepis i składniki

Kurczak Tikka Butter Masala: Składniki na 4 porcje: 650g filetów z piersi kurczaka Łyżka mielonego czosnku 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry 2 łyżki papryki słodkiej 1 łyżka przyprawy garam masala 1 łyżka imbiru 2 łyżki chili 1 łyżeczka kurkumy Sól do smaku Sok wyciśnięty z jednej cytryny Pomidory 700 g (można użyć całych pomidorów w […]

Blog

Wołowina sezamowa.Składniki i przepis

Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wołowiny pokrojonej w cienkie plastry 4 ząbki czosnku drobno posiekane: 2 łyżeczki imbiru: 2 cebule, pokrojone w piórka 1 cukinia, pokrojona na mniejsze kawałki 1 czerwona papryka pokrojona w paski Puszka bambusa: Dymka do dekoracji 3 – 4 łyżeczki prażonego sezamu: 2 – 3 łyżki oleju sezamowego: 2 łyżki […]

Blog

Nasz kucharz – Mani

Mani Bhadra Kandel Urodził się w miasteczku Nawalaparasi w Nepalu. Pracował przez trzy lata w indyjskiej restauracji Star Restaurant & Bar gdzie zgłębił tajniki Indyjskiej kuchni. Specjalizuje się w obsłudze pieca Tandoori,jego placki naan oraz pieczone mięsa są jednymi z najsmaczniejszych..Jest bardzo odpowiedzialnym i sumiennym kucharzem,przywiązuje dużą wagę do porządku i czystości.W wolnych chwilach lubi […]

Blog

Nasz kucharz – Ishwari

Ishwari Prasad Bhandari Urodził się i wychował w nepalskim mieście Butwal. Od najmłodszych lat jego pasją było gotowanie, więc szybko przyswoił podstawowe umiejętności kulinarne. Jego ciężka praca zaowocowała wyjazdem do Niemiec gdzie przez 4 lata doskonalił swoje techniki gotowania oraz poszerzył horyzonty kulinarne o znajomość kuchni tajskiej. W Dzikim ryżu pracuje już 7 lat i […]

Blog

Nasz kucharz – Narayan

Narayan Tej Gnawali Urodził się w małym miasteczku Gulmi. Swoją przygodę rozpoczął w stolicy Nepalu Katmandu. Uczył się tam podstawowych technik gotowania. Chęć rozwijania swoich umiejętności kulinarnych zaprowadziła go do Bombaju gdzie przez 6 lat pracował w restauracji Golden Palace. Jego specjalizacja to kuchnia Indyjska jak również znakomita umiejętność lepienia pierogów Momo i Dim Sum. […]

Blog

Kurczak z orzeszkami nerkowca Składniki i przepis

Składniki na 4 porcje: 500g piersi z kurczaka – paseczki 1 cebula – piórka 1 żółta papryka – paski 1 czerwona papryka – paski 2 – 3 łyżki jasnego sosu sojowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-sojowy-niskosolony-kikkoman.-150ml… 2 – 3 łyżki sosu ostrygowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-ostrygowy-Maekrua.-600ml/706 2 duże cebule dymki posiekane do dekoracji 4 łyżki prażonych orzeszków nerkowca http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Orzeszki-nerkowca-na-wage-5zl100g/660 Sposób przygotowania: Na […]

Blog

Nasz kucharz – Sundar

Sundar Gyawali Urodził się i wychował w Bombaju, gotowanie jest i było jego pasją. Zaczął to robić zawodowo w restauracji Golden Palace również w Bombaju, gdzie poznał Tajniki pracy w dobrej restauracji . W Polsce jest już ponad 6 lat i przez cały ten czas pracuje w restauracji Dziki Ryż. Specjalizuje się w kuchni Indyjskiej […]

Blog

Wołowina z bazylią Składniki i przepis

Składniki: 500g dobrej jakości wołowiny, pokrojonej w cienkie plastry 2 łyżki oleju 2 posiekane ząbki czosnku 1 czerwona papryka pokrojna w paseczki 1 cebula pokrojona w piórka 100g grzybów shitake http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Grzyby-shiitake-poku.-City-Aroma.-85g/611 2 łyżki sosu sojowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-sojowy-niskosolony-kikkoman.-150ml… 2 łyzki sosu ostrygowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-ostrygowy-Maekrua.-600ml/706 100g świeżych liści bazylii tajskiej http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Bazylia-tajska-swieza-na-wage-12zl100g… Sposób przygotowania: Na rozgrzany wook wrzucamy pokrojoną w […]

Blog

Nasz Kucharz – Babu

Babu Ram Aryal Ten młody i utalentowany kucharz pracuje w restauracji Dziki Ryż już od 5 lat. Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w restauracji Richi Ritz w stolicy Indii. Pracując tam przez 2 lata, nauczył się pracy przy piecu Tandoori, w którym wypiekał mięsa, warzywa oraz chlebki naan. Przez następne 3 lata pracował w Ranjeet […]

Blog

Pad Thai Kai Składniki i przepis

Składniki na 4 porcje: Opakowanie makaronu ryżowego http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Makaron-ryzowy-1mm.-Farmer.-400g/163 2 łyżki oleju http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Olej-do-woka.-Thai-Pride.-295ml-/229 3 – 4 łyżki pasty z tamaryndowca http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Pasta-z-tamaryndowca.-Thai-Pride.-… 1 łyżeczka sosu rybnego http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-rybny.-Squid-Brand-300ml/497 2 posiekane szalotki Czosnek do smaku http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Czosnek-niedzwiedzi.-BIO.-Sonnetor… 1 jajko pół opakowania kiełków fasoli mung 500g kurczaka pokrojonego w paski Grilowane tofu http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Tofu-naturalne-bio.-Taifun.-400g/629 300g posiekanych orzeszków ziemnych http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Orzechy-ziemne-arachidowe-na-wage-… Kolendra http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Kolendra-swieza-na-wage-10zl100g/636 Limonka […]