GREEN CURRY Z KURCZAKIEM – SKŁADNIKI I PRZEPIS

Składniki na 4 porcje:
500g piersi kurczaka, pokrojona w niewielkie paseczki.
2 łyżki oleju http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Olej-do-woka.-Thai-Pride.-295ml-/229
3 – 4 łyżki pasty green curry, w zależności od stopnia ostrości http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Pasta-curry-zielona.-Thai-pride.-195g/411
Puszka mleczka kokosowego. http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Mleko-kokosowe-BIO-slodzone-syropem-z-…
Szklanka bulionu z kurczaka, lub warzywnego.
Pędy bambusa http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Bambus-paski-w-wodzie.-Heuschen-Schrou…
Liście limonki http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Liscie-limonki-kaffir-suszone.-Tha…
Tajska bazylia http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Bazylia-tajska-swieza-na-wage-100g…
Sos rybny do smaku http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-rybny.-Squid-Brand-300ml/497
Kolendra http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Kolendra-swieza-na-wage-10zl100g/636
Cukinia.

Sposób przygotowania: W rozgrzanym garnku smażyć kurczaka kilka minut, następnie dodać bulion i dusić.
Dodać pastę green curry, bambusa, cukinię, liście limonki, tajską bazylię, sos rybny, dusić 2 – 3 minuty.
Następnie dodać mleko kokosowe i zagotować.
Posypać kolendrą i podawać z ryżem jaśminowym http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Ryz-jasminowy.-Royal-tiger.-1kg/358
Smacznego

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.