Kurczak Korma

Kurczak Korma
Składniki na 4 porcje:
600 g kurczaka
200 g sosu pomidorowego (można użyć całych pomidorów w puszce)
100 g cebuli
Cukier
Masło 50 g
200 g orzeszków nerkowca (można dodać orzeszków ziemnych)
Sól do smaku
Świeża posiekana kolendra do dekoracji

Przyprawa masala 1 łyżka
Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w kostkę, delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy.
Obsmażamy cebulę dodajemy wodę i orzechy, miksujemy.
Dodajemy sos pomidorowy(również zmiksowany) ,kurczaka, cukier, przyprawę masala,masło.
Gotujemy wszystko,dodajemy śmietankę i posypujemy świeżą kolendrą.
Podajemy z ryżem.

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.