Kurczak z orzeszkami nerkowca Składniki i przepis

Składniki na 4 porcje:
500g piersi z kurczaka – paseczki
1 cebula – piórka
1 żółta papryka – paski
1 czerwona papryka – paski
2 – 3 łyżki jasnego sosu sojowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-sojowy-niskosolony-kikkoman.-150ml…
2 – 3 łyżki sosu ostrygowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-ostrygowy-Maekrua.-600ml/706
2 duże cebule dymki posiekane do dekoracji
4 łyżki prażonych orzeszków nerkowca http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Orzeszki-nerkowca-na-wage-5zl100g/660
Sposób przygotowania: Na rozgrzany wook z odrobiną oleju, wrzucamy kurczaka i smażymy przez 4 – 5 minut, aż nabierze złotej barwy i stanie się chrupiący.
Dodajemy cebulę i smażymy mieszając przez kilka sekund. Dodajemy żółtą i czerwoną paprykę i smażymy przez minutę, aż wszystkie składniki zmiękną.
Pod koniec smażenia dodajemy sos sojowy i ostrygowy.
Na koniec dodajemy orzechy nerkowca, kilka chwil smażymy. Dekorujemy posiekaną dymką. Podajemy z ryżem http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Ryz-jasminowy.-Royal-tiger.-1kg/358
lub makaronem sojowym http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Makaron-sojowy-Vermicelli.-Nao-fen…

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.