Pad Thai Kai Składniki i przepis

Składniki na 4 porcje:
Opakowanie makaronu ryżowego http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Makaron-ryzowy-1mm.-Farmer.-400g/163
2 łyżki oleju http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Olej-do-woka.-Thai-Pride.-295ml-/229
3 – 4 łyżki pasty z tamaryndowca http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Pasta-z-tamaryndowca.-Thai-Pride.-…
1 łyżeczka sosu rybnego http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-rybny.-Squid-Brand-300ml/497
2 posiekane szalotki
Czosnek do smaku http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Czosnek-niedzwiedzi.-BIO.-Sonnetor…
1 jajko
pół opakowania kiełków fasoli mung
500g kurczaka pokrojonego w paski
Grilowane tofu http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Tofu-naturalne-bio.-Taifun.-400g/629
300g posiekanych orzeszków ziemnych http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Orzechy-ziemne-arachidowe-na-wage-…
Kolendra http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Kolendra-swieza-na-wage-10zl100g/636
Limonka
Sposób przygotowania:
Makaron namoczyć w gorącej wodzie, odstawić i sprawdzać co jakiś czas aby nie był zbyt miękki.
Na rozgrzanym oleju usmażyć kurczaka, następnie dodać posiekane szalotki z czosnkiem, smażyć kilka minut, dodać jajko.
Dodać tofu, kiełki fasoli, orzeszki ziemne, makaron i doprawić do smaku pastą z tamaryndowca, sosem rybnym, razem podsmażyć.
Udekorować posiekaną kolendrą i ćwiartkami limonki.

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.