Wieprzowina w karmelu składniki i przepis

Składniki na 4 porcje.
500 gram wieprzowiny pokrojone na niewielkie paski.
2 duże cebule pokrojone w piórka.
Łyżeczka tartego imbiru. http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-sojowy-niskosolony-kikkoman.-1…
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Puszka bambusa w plastrach. http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Bambus-plastry-w-wodzie.-Heuschen-Schr…
80g brązowego cukru http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Cukier-trzcinowy-bio.-Ekowital.-500g/259 1 łyżeczka sosu sojowego. http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-sojowy-niskosolony-kikkoman.-1…
2 łyżeczki sosu ostrygowego. http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-ostrygowy-Maekrua.-150ml/491
2 dymki pokrojone do dekoracji.
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanym wooku smażymy wieprzowinę, aż się zrumieni, następnie dodajemy cebulę i smażymy kilka minut aż zmięknie.
2. Następnie dodajemy babusa, imbir, czosnek i lekko podsmażamy.
3. Następnie dodajemy brązowy cukier, sos sojowy i ostrygowy i czekamy na karmelizację.
4. Dekorujemy posiekaną cebulą dymką.
5. Podajemy z ryżem http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Ryz-jasminowy-brazowy-i-ryz-cargo-… bądź makaronem http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Makaron-ryzowy.-Wai-wai.-200g/170

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.