Wołowina sezamowa.Składniki i przepis

Składniki na 4 porcje:
0,5 kg wołowiny pokrojonej w cienkie plastry
4 ząbki czosnku drobno posiekane:
2 łyżeczki imbiru:
2 cebule, pokrojone w piórka
1 cukinia, pokrojona na mniejsze kawałki
1 czerwona papryka pokrojona w paski
Puszka bambusa:
Dymka do dekoracji
3 – 4 łyżeczki prażonego sezamu:
2 – 3 łyżki oleju sezamowego:
2 łyżki sosu sojowego:
1 łyżeczka brązowego cukru:

Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanym wooku podsmażyć wołowinę.
2. Dodać cebulę i smażyć do uzyskania jasnobrązowego koloru, dodać paprykę, bambus, oraz cukinię i smażyć aż warzywa zmiekną.
3. Dodać czosnek, świeży imbir, sos sojowy, oraz brązowy cukier,i smażyć około 1 minuty.
4. Na koniec dodać drobno posiekaną dymkę i posypać prażonym sezamem. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym.

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.