Wołowina z bazylią Składniki i przepis

Składniki:
500g dobrej jakości wołowiny, pokrojonej w cienkie plastry
2 łyżki oleju
2 posiekane ząbki czosnku
1 czerwona papryka pokrojna w paseczki
1 cebula pokrojona w piórka
100g grzybów shitake http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Grzyby-shiitake-poku.-City-Aroma.-85g/611
2 łyżki sosu sojowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-sojowy-niskosolony-kikkoman.-150ml…
2 łyzki sosu ostrygowego http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Sos-ostrygowy-Maekrua.-600ml/706
100g świeżych liści bazylii tajskiej http://delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Bazylia-tajska-swieza-na-wage-12zl100g…

Sposób przygotowania:
Na rozgrzany wook wrzucamy pokrojoną w plastry wołowinę i smażymy aż się zrumieni.
Dodajemy cebulę, czosnek, następnie paprykę i smażymy do miękkości.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym, oraz ostrygowym, a następnie wrzucamy tajską bazylię i lekko dusimy przez 2 minuty.
Podajemy z ryżem http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Ryz-jasminowy-brazowy-i-ryz-cargo-… bądź makaronem http://www.delikatesydzikiryz.pl/pl/p/Makaron-z-tapioki.-Golden-bell.-40…

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.