Yaki Udon. Składniki i przepis

4 opakowania gotowego makaronu udon
500g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
Olej do smażenia
3 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka przyprawy dashida
2 łyżeczki sosu ostrygowego
1 czerwona świeża papryka pokrojona w słupki
50g grzybów shitake pokrojonych w paseczki
2 cebule
1 por
2 łyżeczki czosnku drobno posiekanego
2 łyżeczki startego imbiru
1 mała cukinia
2 marchewki
100g bambusa
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso w paseczki a warzywa w słupki.Mięso marynujemy w czosnku ,imbirze,i sosie sojowym.
2. Makaron udon chwilę moczymy w gorącej wodzie z odrobiną oleju lub oliwy,a następnie przelewamy zimną wodą.
3. Na rozgrzanym wooku smażymy mięso, następnie dodajemy warzywa, świeży imbir i czosnek, przyprawę dashida.
4. Doprawiamy sosem sojowym i ostrygowym.

Ten wpis został opublikowany w Blog. Dodaj do ulubionych permalink.